Jó Közérzet Vitamin prémium kollagén (epres)

8840 Ft

100%-ban természetes hal kollagén 18 féle aminosav tartalommal

Leírás

Tudja-e, hogy mi a kollagén és miért az egyik legfontosabb anyag az emberi szervezet számára?

Ez a fehérje mely összeragasztja a sejtek részeit elősegíti a szövetek (A szervek belső vázát a külső burkoló réteggel, és a szerveket egymással összekötő szövet.) létrejöttét, és felújítását. A kollagén összetart, erőt és rugalmasságot kölcsönöz a test különböző szöveteinek és sejtjeinek. A szervezet legfontosabb fehérjéje, ugyanis a teljes emberi fehérjetömeg 30 %-át képezi, és a bőrfehérjék tömegének 70%-át.
Eredet: a görög kolla (enyv) és gennao (nemz, létrehoz) elemekből, tehát enyvképző.

Kollagén és a fontos szervek

A kollagén minden szervben megtalálható, mint a sejteket összeforrasztó anyag.

Kollagén és a porc, izmok, ízületek, inak, szalagok és csontozat

A kollagén egy nagy teherbírású, rostos fehérje, amely az egyik fontos alkotóeleme a csontoknak, porcoknak, ínaknak, szalagoknak és egyéb kötőszöveteknek.
A porc hasonlít a gumihoz, a csontok végein található, elsődleges funkciója az, hogy csökkentse a súrlódást az ízületek között. A kollagén a porcok egyik legfontosabb alkotó eleme, 67% – át alkotja a porcoknak, zselés anyagával hálószerűen védelmezi és táplálja azokat.
A kollagén elsősorban az ízületek stabilitását biztosító ízületi szalagok és ízületi tok rugalmasságát, ellenálló képességét, strapabíróságát biztosítja. A kollagén teszi elszakíthatatlanná az ínszalagokat is, amelyek az izmokat a csontokhoz rögzítik.
A térdben, csuklóban, gerincoszlopban rezgéscsillapító rostos korongok találhatók az ízesülő csontok között, amelyek védik a csontokat a sérülésektől. A kollagén a rezgéscsillapító rostos korongok táplálója.
A fogak és a csontok csak úgy tudnak egészségesen kifejlődni, újraképződni, ha a testben lévő ásványi anyagok a kollagénnel egyesülnek, és együtt támogatják annak fejlődést. Minden pillanatban, amikor a testnek szüksége van új sejtek termelődésére, mint pl. a fejlődési korszakban, a gyógyítás folyamatában, a kollagén építő fehérje kulcsfontosságú szerepet játszik.

Kollagén és a bőr

A kollagén szerepe, hogy a bőr és az alatta lévő szövetek rugalmasak, feszesek legyenek. A nedvességtől duzzadt kollagén biztosítja a bőr kötőszövetének rugalmasságát.
25 éves korunk után a szerveztünk egyre kevesebb kollagént termel, majd a 30-40. életkorra lecsökken, és szinte teljesen leáll az 50.-60. évre.

A kollagén fogyasztása során a ráncok feltöltődnek és kisimulnak.
Segít egyes bőrhibák (pattanás) kezelésében. Regenerálja a hajat és a körmöt. Mell, nyak, dekoltázs feszességét is elősegíti. Hidratálja a kiszáradt kezet, a bőr rugalmasságát itt is segíti.

Alvás és kollagén

Amikor elalszunk, testünk takarékra kapcsol, miközben beindulnak a regenerációs folyamatok. A test alvás folyamán kezdi keresni, a hozzáférhető kollagéneket és más fontos tápanyagokat, hogy a számára szükséges elemekké alakítsa őket.

Milyen szerepe van a kollagén aminosav tartalmának?

Az aminosavak a fehérjék építőkövei, a test szöveteinek képződéséhez pedig húsz, különböző aminosavból felépülő fehérje szükséges. Az aminosavaknak kivételes hidratáló szerepük van, és a hám felépítő elemei. A magas minőségű kollagén készítmények tartalmaznak 15-18 féle aminosavat is.

Mennyi kollagénre van szüksége naponta a szervezetnek?

25 éves korunk után a szerveztünk egyre kevesebb kollagént termel, majd a 30-40. életkorra lecsökken, és szinte teljesen leáll az 50.-60. évre, ezért a következő mennyiségeket javasolják életkortól függően:

18-30 éves korig: 5000 mg, azaz 5 gr kollagén naponta
31-50 éves korig: 10000 mg, azaz 10 gr kollagén naponta
50 éves kor felett: 15000 mg, azaz 15 gr kollagén naponta

Milyen fajta kollagént fogyasszunk naponta?

A kollagén lehet marha kollagén, csirke kollagén, sertés kollagén és hal kollagén.

A halak változó körülmények között élnek változó hőmérsékleten, változó mélységben és nyomásszinten. A halbőrből nyert kollagén kivételes kémiai és fizikai ellenálló képesség jellemzi.

A hal kollagén molekula tömege kisebb, ami azt jelenti, hogy könnyebben felszívódik a testben, mint a marha, csirke vagy sertés kollagén.

A hal kollagén már 10 Celsius fok felett teljesen feloldódik vízben, míg a marha, csirke és sertés kollagén kb. 35 Celsius fok körül.

Minél finomabb porrá van őrölve a hal kollagén, annál hatékonyabb a felszívódása.

A kollagén hozzájárulhat az ízületek egészséges működésének fenntartásához. Fehérjében gazdag. A kollagén természetes összetevője a bőrnek. Segíti a bőrt, hogy megőrizze szilárdságát és rugalmasságát. Az arginin hozzájárulhat az egészséges vérkeringés fenntartásához. A glutamin hozzájárul az idegrendszer és az agy egészséges működéséhez. A lizin hozzájárulhat a csontok normál szerkezetének kialakításához és fenntartásához.

Adagolási mennyiség:
18-30 éves korig: napi 1 alkalommal 1x csapott evőkanál (1 x 15ml –  5700 mg / 5,9 g), adagok száma 1 dobozban: 30 napra elég

31-50 éves korig: napi 2 alkalommal 1x csapott evőkanál (2 x 15ml – 11300 mg / 11,7 g), adagok száma 1 dobozban: 15 napra elég

50 éves kor felett: napi 3 alkalommal 1x csapott evőkanál (3 x 15ml – 17000 mg / 17,6 g), adagok száma 1 dobozban: 10 napra elég

Összetevő: hidrolizált hal kollagén; savanyúságot szabályozó anyag: citromsav-monohidrát; eper aroma; színezék: szárított céklapor; édesítőszer: aceszulfám-kálium és szukralóz.

Megjegyzés: étrend-kiegészítőként, életkornak megfelelően naponta 1, 2 vagy 3 alkalommal 1 csapott evőkanállal tegyen egy 2 dl-es pohárba, öntse fel vízzel vagy juice-zal és jól keverje el. Kedvenc ízeivel tovább
ízesítheti, ha szükségesnek tartja.

Teljes feloldódás után fogyasztható.

Egy adagot lehetőleg alvás előtt fogyasszon el. Az ajánlott napi mennyiséget ne lépje túl!

Terhes vagy szoptatós anyák, illetve bárki, aki orvosi kezelés alatt áll vagy erre szorul, konzultáljon kezelőorvosával!

A természetes összetevőkből kifolyólag az íz, szín, illat, szemcseméret és térfogat kis mértékben változhat. Az aminosav mennyiségek átlag értékek. Az étrend-kiegészítő nem helyettesíti a vegyes étrendet és az egészséges életmódot.

Emberi fogyasztásra alkalmas kollagén.

Hogyan készítsük el a Prémium Kollagént fogyasztásra?
Egy 2-3 dl-es pohárba először a Prémium Kollagén port kell beletenni 1x csapott evőkanállal, ezután fel kell önteni vízzel, majd össze kell keverni egy kanállal. Ezután várni kell addig, amíg teljesen feloldódik a Prémium Kollagén a vízben, ez egy pár percet igénybe vesz. Ezután lehet fogyasztani. Lehet a kollagén italt ízesíteni ízlés szerint vagy lehet víz helyett tejjel vagy juice-val elkészíteni. Azonban mi a tiszta vizet javasoljuk.

Ajánlott napi fogyasztási mennyiség: életkornak megfelelően napi 1, 2 vagy 3 alkalommal 1x csapott evőkanálnyi Prémium Kollagén.

Egy doboz tartalma: 170 g 100%-ban természetes, eper ízű hidrolizált hal kollagén

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Jó Közérzet Vitamin prémium kollagén (epres)” értékelése elsőként

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.