Szafi Reform magyaros krémes paprikás szósz alap 80 g

860 Ft

Gluténmentes, tejmentes, vegán.

Leírás

Összetevők: Gluténmentes zabpehelyliszt, szárított vöröshagyma, só, füstölt piros paprika (11%), curry keverék (kurkuma, koriander, görögszénamag, sárgarépa, só, gyömbér, mustármag, római kömény, cayenne bors), petrezselyem, őrölt fekete bors, zsálya, kakukkfű, oregánó, rozmaring, szerecsendió virág.

 

Felhasználási javaslat:

 

Pörkölt:

Hozzávalók:

  • 40+ 20 g Szafi Reform  magyaros krémes paprikás szósz alappor
  • 200 ml növényi tejszín
  • 10 + 2 g citromlé
  • 300 ml víz
  • 1 kg. hús vagy 0,5 kg. nyers padlizsán

Elkészítés:

300 ml víz, 10 g citromlé, és 40 g Szafi Reform  magyaros krémes paprikás szósz alappor keverékben főzzük félpuhára a húst vagy padlizsánt fedő alatt, majd fedő nélkül teljesen puhára, sűrűn megkeverve, hogy ne ragadjon le.

Ezután keverjünk ki 200 ml növényi tejszínt, 2 g (1 kiskanál) citromlevet és 20 g alapport, ezzel sűrűsítsük be a pörköltet folyamatos kevergetés mellett.
Főzés után lefedve minimum 10 percig pihentessük, hogy  az esetlegesen leragadt pörköltszaft, felpuhuljon a fazék aljáról, ezzel elkerülve a főzés utáni edény súrolását.

Tálalási javaslat:

Szafi Reform, vagy Szafi Free tarhonyával összekeverve fogyasszuk tarhonyás húsként.

 

Paprikás szaft:

Hozzávalók:

  • 20 g Szafi Reform  magyaros krémes paprikás szósz alappor
  • 150 ml növényi tejszín
  • 2 g (1 kiskanál) citromlé

Elkészítés:

Az összetevőket keverjük össze, és kis fazékban tűzön folyamatos kevergetés közben sűrűsítsük be.

Tálalási javaslat:

Keverjük kifőtt nokedlihez, vagy félig kifőtt Szafi Reform, vagy Szafi Free tésztához, és lefedve hagyjuk állni minimum 10 percig. ( Kb. 500 gramm kifőtt (szárazon 200 gramm) tésztához elegendő ez a mennyiség.)

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Szafi Reform magyaros krémes paprikás szósz alap 80 g” értékelése elsőként

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.