Leírás
A CLA olyan egészséges zsírsav, melyet a gyógyszertárakban is megtalálsz, hiszen tudományos kísérletek bizonyították, hogy használatával nem billen fel a zsír és az izom közötti fontos egyensúly a szervezetben, mely a zsírégetéshez és a karcsúság megőrzéséhez szükséges.
A CLA jótékony hatásai:
- Zsírégető tulajdonságú zsírsav
- Izomzatépítést elősegítő
- Ismert antioxidatív és immunrendszer erősítő hatás
- Erős anyagcsere gyorsító
- Izomzatvédő hatású
- Testkompozíció javító
- Növeli a fizikai teljesítőképességet
Rák ellen a CLA készítménnyel
A CLA hatásmechanizmusa egyik esetben sem tisztázott. Bár nem tudni, pontosan miért rákellenes a CLA, de úgy látszik, hogy sok esetben a rákkeltő anyagokkal lép közvetlen reakcióba, csökkentve ezzel egyből rákkeltő potenciájukat. A kutatók szerint a CLA minden stádiumban mérsékli a daganatos sejtek képződését, így használható megelőzésre és a tumor növekedésének mérséklésére is egyaránt. Egy ideig azt gondolták, hogy talán a rákellenes hatás abból következik, hogy a CLA antioxidáns anyag, azonban már biztosan kijelenthetjük, hogy nem mutat antioxidáns tevékenységet, ezt több vizsgálat is egyértelműen megerősítette.
Cukorbetegség ellen a CLA készítménnyel
A diabetest megelőző és vércukorszint-csökkentő hatás, úgy tűnik, fokozza az inzulinérzékenységet, így mérsékli a vércukorszintet, és hasznos lehet 2-es típusú cukorbetegség esetén. Úgy gondolják, hogy a vércukorszint-csökkentő hatásnak köze van ahhoz, hogy a CLA némileg aktiválja a receptorok csoportjába tartozó peroxisoma proliferátor aktivált receptorok különböző altípusait, melyek befolyással bírnak a szénhidrát- és zsíranyagcserére, plazma lipid szintjének csökkentése, testösszetételt két irányból pozitívan módosító hatás.
A CLA mellékhatásai
A CLA a hosszú tanulmányok során mindig biztonságosnak bizonyult, és nem tapasztaltak különösebb mellékhatást. Napi 3 gramm felett igen ritkán hányásinger, hasmenés jelentkezhet.
A VitaKing CLA Super napi ajánlott mennyisége: 2 gélkapszula
Értékelések
Még nincsenek értékelések.