Leírás
A lisztkeverék kb. 420 grammos kenyér elkészítéséhez elegendő.
Egymáshoz leginkább illeszkedő paleo lisztfajtákból, melyek állagra és ízre kiegészítik egymást, ez által egy mellékíz mentes, belül puha, kívül ropogósra süthető fehér kenyeret készíthetünk belőle. Minimális szezámlisztet tartalmaz, így annak ízkaraktere nem jelentkezik a kenyérben. A benne lévő nagyon apró szemcseméretű bambuszrost és útifűmaghéj liszt könnyen emészthetővé teszi. Otthon fellelhető alapanyagok hozzáadása szükséges csupán.
Jó szívvel ajánljuk azok számára, akik a sok magliszt és tojás ízű kenyér után végre semleges ízű paleo kenyeret szeretnének fogyasztani, megtévesztésig olyat, mint a búzalisztes házi kenyerek. Jó választás kezdő paleosoknak, családtagot átszoktatni. Kompromisszumok nélküli finomság.
Kedvező rost-szénhidrát összetétele miatt diétázók, fogyókúrázók is bátran fogyaszthatják, ha büntetlen kenyérfogyasztásra vágynak, magas rosttartalma miatt az emésztésre is jótékony hatással lehet. Lassítja a szénhidrátok felszívódását, így élettanilag is kedvező hatása lehet szervezetünkre.
Készíthető belőle hidegszendvics, melegszendvics, toast szendvics, fogyasztható készételek, saláták mellé egyaránt. Szeletelve vagy egészben is fagyasztható.
Hűtőben 4-5 napig eltartható.
Hozzáadott adalékoktól, színezékektől, konzerváló szerektől, aromáktól, ízfokozóktól mentes, csak természetes alapanyagok felhasználásával előállított termék.
Gabona-, cukor-, szója-, tejmentes magyar kézműves lisztkeverék.
Nem tartalmaz továbbá konjac lisztet, kókuszlisztet és élesztőt.
Jó szívvel ajánljuk diétázóknak, paleolit életmód híveinek, azoknak, akik szem előtt tartják az egyszerű, de változatos reform táplálkozást.
A kenyér elkészítéséhez csak nedves hozzávalók szükségesek, a tasak minden más szükséges alapanyagot tartalmaz.
Összetevők: tápióka keményítő, bambuszrost liszt, mandulaliszt, útifűmaghéj liszt, Paleolit Éléskamra Foszfátmentes sütőpor (savanyúságot szabályozó anyag: borkősav, térfogatnövelő szer: nátrium-hidrogén-karbonát, tápióka keményítő), szezámliszt, himalaja só
Allergének vastagon szedve.
Elkészítés: 3 db M-es tojást (kb. 165 g) keverj el 150 ml vízzel, 10 ml friss citromlével és 30 g folyékony zsiradékkal, add hozzá a lisztkeveréket és lehetőleg dagasztó szárral kb. 2-3 percig keverd (vagy kanállal, de minél több levegőt igyekezz beledolgozni). 30 perc pihentetés után pici liszttel szórt felületen gyúrd át (bambuszrost liszt vagy magliszt, manióka, stb). Kívánságod szerinti alakra formázd meg. Hintsd meg pici liszttel kívül, hogy házias hatású legyen és jó ropogós, majd vágd be 4-5 helyen mélyebben. Süsd készre alsó-felső fokozaton (légkeverés nélkül) 200 fokon 20 perc, 180 fokon 45 perc alatt (egyénileg kicsit több vagy kevesebb lehet, a sütőtől függően). Rácson hűtsd ki, csak ezután vágd fel.
Tápanyagtartalom 100 g lisztkeverékben
Energia kJ | Energia kcal | zsír | amelyből telített zsírsavak | szénhidrát | amelyből cukrok | fehérje | só | rost |
999,8 | 241,9 | 3,1 | 1,1 | 44,7 | 0,2 | 7,7 | 3,0 | 27,6 |
Csak természetesen előforduló cukrokat és rostokat tartalmaz.
Szezámmagot és dióféléket felhasználó üzemben készült.
Száraz, hűvös helyen tartandó.
Értékelések
Még nincsenek értékelések.