Leírás
A gondosan válogatott összetevők kiegészítik egymást mind működésében, mind pedig hatásmechanizmusában. A magas rosttartalom a szénhidrát felszívódás lassításában játszik fontos szerepet.
Íme az összetevők “tudásuk” szerint csoportosítva:
Tápióka keményítő: közepesen magas szénhidrát tartalom, rezisztens keményítő tartalommal
Kókuszliszt: magas rost-, vitamin- és ásványi anyag tartalom
Lenmagliszt: magas rost-, vitamin- és ásványi anyag tartalom
Útifűmaghéj: vízben oldható növényi rost
Konjak liszt: vízben oldható növényi rost
A PaleoLét Lisztvarázs lisztkeverék tökéletes alternatíva a búzaliszt teljes kiváltására. Jó szívvel ajánlom ételallergiásoknak, cukorbetegeknek, testsúlyproblémával küzdőknek és mindazoknak, akik csak vigyázni akarnak saját és mikrokörnyezetük egészségére. Szemelőtt tartva azt, hogy ne paleósítsuk a hagyományos táplálkozást és ne fogyasszunk nagy mennyiségben kenyeret, tésztát, süteményt semelyik alternatív lisztből, lisztkeverékből sem.
Sinka Judit
a PaleoLét termékek fejlesztője
7. éve hiteles, elhivatott paleós
Paleo kenyér recept
4 L-es (240g) tojás, 130 g PaleoLét Lisztvarázs, 1 tk só, 1 tk PaleoLét sütőpor, 1 ek olvasztott zsiradék.
A tojásokat keverjük el a vízzel, majd tegyük hozzá az összekevert száraz hozzávalókat. Keverjük csomómentesre, tegyük hozzá a zsiradékot és pihentessük a tésztát legalább 20-30 percig, közben melegítsük elő a sütőt 180 fokra, légkeverésre, majd vizes kézzel formáljunk a tésztából cipót vagy veknit. Helyezzük sütőpapírral bélelt sütőlapra. Süssük készre 180 fokra előmelegített légkeveréses sütőben 40-45 perc alatt. Ha teljesen kihűlt szeletelhető.
Összetevők: tápióka keményítő, kókusz liszt, lenmag liszt, útifű maghéj liszt, konjak liszt
Értékelések
Még nincsenek értékelések.