Paleolit aszalt papaya szelet lédig 1 kg

9500 Ft

Kén hozzáadása nélkül készült, ízletes aszalvány.

Leírás

A termék speciális aszalási eljárással készül, melynek lépései az alábbiak:

1. lépés: A friss gyümölcs szárítása: Ebben a lépésben a gyümölcsből kivonják a levét, amely az adott gyümölcsfajtából származó természetes cukrokat tartalmaz.

2. lépés: A kapott gyümölcslé felforralása: Az első lépésben kapott gyümölcslevet a benne lévő víz egy részének elpárologtatásával koncentrálják. Ez a lépés növeli az egyes szénhidrátok, különösen a fruktóz százalékos arányát.

3. lépés: Az aszalt gyümölcsöt, amelyből a levet nyerték, beáztatják a megnövelt fruktózkoncentrációval rendelkező gyümölcslébe. Ozmotikus nyomás hatására a gyümölcs magába szívja a fruktóz egy részét az említett koncentrált gyümölcsléből.

Bár az aszalvány nem tartalmaz mesterséges  édesítőszereket, kizárólag a gyümölcsben alapból is megtalálható fruktózt, az aszalási eljárás következtében mégis magasabb lesz a cukortartalma, mint a friss gyümölcsnek.

Átlagos tápérték 100g termékben:

Energia: 370kcal/1549kJ
Zsír: 0g
-ebből telített zsírsav: 0g
Szénhidrát: 93g
-ebből cukrok: 42g
Fehérje: 0g
Rost: 1g
Só: 0g

Összetevők: papaya (92%), fruktóz (8%)

Származási hely: Thaiföld

A papaya a dinnyefafélék családjába tartozó kétlaki növény, a trópusi Amerikából származik. Sokféle használhatósága miatt is közkedvelt.

Élettani hatásai:

  • Rendelkezik szervezettisztító és méregtelenítő hatással
  • Nem csupán megpuhítja a húst, de elősegíti annak tökéletesebb emésztését is
  • A hölgyek életében különös jelentőséggel bír, hiszen az általános vélemény szerint nemcsak szabályozza a menzeszt, de enyhíti annak tüneteit is
  • Gyorsítja a szülést, szoptatás idején pedig elősegíti a tejelválasztást
  • A papayában található papain és kimopapain jó fehérjebontó és emésztésjavító hatású.
  • A papainnak ráadásul gyulladáscsökkentő és antiödémás hatása is van.

Kiszerelés: 1kg

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Paleolit aszalt papaya szelet lédig 1 kg” értékelése elsőként

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.