Barion Pixel

Paleolit gesztenyeliszt 500 g

2300 Ft

A kiváló minőségű olasz szelídgesztenyét gondosan átválogatják és 2-3 hétig kíméletesen szárítják. Ezután őrlik finomlisztté.

Leírás

Ennek köszönhetően egy jól használható és ízletes konyhai alapanyagot kapunk, amely:

  • teljesen gluténmentes
  • sós és édes ételek készítésére egyaránt alkalmas
  • ételek sűrítésére is jól használható
  • magas ásványi anyag- és rosttartalommal rendelkezik

Akár 100%-ban helyettesítheti a receptben megadott mennyiséget gesztenyeliszttel, de keverheti is más lisztekkel. Erőteljes aromája miatt főleg azoknak érdemes használni, akik szeretik a gesztenye ízét. Kifejezetten kenyerek és péksütemények sütéséhez ajánljuk, főként mogyoró, mandula, gesztenye, méz és csokoládé ízű ételekhez.

A gesztenyeliszt Magyarországon egy újabb termék a reformélelmiszerek palettáján, ami a krónikus gyomorhurutban szenvedőknek sem okoz panaszokat, de Olaszországban többszáz éve ismerik, már a középkori Itáliában is a búzaliszt konkurense volt. Franciaországban is a péksütemények közkedvelt hozzávalója.

Eredeti csomagolásában tárolva száraz, hűvös helyen tartandó, viszont felbontás után főleg nyáron tárolja a hűtőszekrényben 0-4°C között, hogy távol tartsa az élősködőket!

Bár a gesztenyeliszt a kb. 65-ös glikémiás indexe magasnak számít, (ahhoz, hogy az alacsony kategóriába essen, 55 alatt kellene lennie) még mindig alacsonyabb, mint az általában sütésre használt akár gluténtartalmú, akár gluténmentes liszteké, mint pl. a fehér rizsliszté (GI=~95), a burgonyakeményítőé (GI=~95), a nyílgyökérporé (GI=~85) vagy a fehér búzaliszté (GI=~85). Az biztos, hogy lényegesen drágább és nehezebben fellelhető a gesztenyeliszt, de aki alacsonyabb glikémiás indexet és gluténmentes összetevőket keres a receptekben megadott fehér rizsliszt helyett, azoknak a gesztenyeliszt jó választás lehet.

 

Összetevők: 100 % gesztenye

 

Kiszerelés: 500g

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Paleolit gesztenyeliszt 500 g” értékelése elsőként

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük