Leírás
A fokhagymának magas az alliin tartalma. Sejtsérülés hatására az allináz enzim különböző vegyületekre bontja az alliint, így keletkezik az allicin és számos szulfid, amik a fokhagyma jellegzetes illatát adják. Ezen kívül találhatóak még benne különböző kéntartalmú peptidszármazékok, B- és C-vitamin, valamint flavonoidok.
Miért jó a fokhagymaolaj?
- Csökkenti a vérzsír és a káros koleszterin (LDL) szintjét.
- Segít fenntartani a légúti rendszer egészségét.
- Segíti a gombákkal és baktériumokkal szembeni védekezést, ezért hűvösebb időszakban kifejezetten ajánlott fogyasztani.
Figyelem! A legtöbb ember, külsőleg és belsőleg egyaránt jól bírja a fokhagymát. Némelyek azonban a nyers fokhagyma puszta érintésétől is kiütésesek lesznek.
OÉTI bejegyzési szám: 8069/2010.
Napi ajánlott mennyiség: 1 gélkapszula
A felhasználási javaslatban megadott mennyiséget ne lépje túl! A termék nem helyettesíti a vegyes étrendet és az egészséges életmódot. A doboz gyermekek elől gondosan elzárva tartandó!
|
|||||
|
Értékelések
Még nincsenek értékelések.