Leírás
(A teljesség igénye nélkül)
Feltekerős sós csigák (pizzás, kapros-túrós)
tepertős pogácsa
túrós pogácsa
sajtos pogácsa
sajtos rúd
magos rúd
ropi
toast melegszendvics
kifli
zsemle
töltött hasék (májas, tojásos, húsos, bolognais, gombás, stb.)
sós piték alapjalángos
lasagne
stb.
Összetevők: tápióka keményítő, szezámliszt, bambuszrost, útifűmaghéj, gluténmentes sütőpor, himalaya só
Elkészítés
Recept javaslat csiga, ropogós rúd, töltött süti: 2 db M-es tojást (kb. 110 g) keverj el 40 ml vízzel, 20 ml citromlével és 50 g lágy kókuszzsírral. Elegyítsd a liszttel és pihentesd hűtőben 15 percig. Majd jól gyúrd át, alsó-felső liszthintéssel szilikonos lapon nyújtsd ki 5 mm vastag téglalapra, vágd fel sós rúdnak vagy töltsd meg fűszeres paradicsom krémmel, tekerd fel, és vágd 2 cm-es vastag csigákra. Süsd 180 fokon 25-30 percig. (kb. 25 db keltes jellegű csiga lesz).
Zsemle, kifli, pogácsa esetén további 20 g zsiradékot és 20 ml vizet adj az alaphoz.
Tojás nélkül 150 ml víz és 60 g olvadt zsiradék szükséges.
A tészta alkalmas arra, hogy nyersen megtöltsük a kinyújtott lapokat pl. lasagnenak vagy egyéb olyan süteményeknek, amelyek a töltelékkel történő egyben sütést igénylik. A sütemény lapokat a legkönnyebb egyben úgy lehúzni a nyújtólapról, ha a süteményt a tepsire fordítjuk és a tetejéről lehúzzuk a nyújtólapot.
A tasak tartalmát felhasználás előtt össze kell keverni.
Magyar kézműves termék.
Értékelések
Még nincsenek értékelések.