Leírás
Egy paleos kenyér tojás és tojásíz nélkül, erős rost-tartalom nélkül, puha belsejével és ropogós héjával elkápráztat. Napokig puha és finom marad, nincs markáns és tolakodó magliszt íze. A szezámliszt karakterét a mandulaliszt lágysága ellensúlyozza. Rostok közül csak nagyon finomra őrölt útifűmaghéj-lisztet tartalmaz.
Elkészítése könnyű és elronthatatlan, így kezdő otthoni sütőgetőknek is jó szívvel ajánljuk: víz + liszt, pihentetés, sütés, majd kihűtés.
Igyekeztünk az ízét is minél natúrabbra készíteni.
Akit ez a kis szezámíz is zavar, annak javasolnánk, hogy tegyen hozzá hagymát, fokhagymát, fűszereket, ami ezen is tompít.
Tényleg nem vizes a belseje (már ha hallgatsz rám és tényleg vársz néhány órát a sütés után, hogy valóban teljesen kihűljön a kenyér ).
Miért? A kenyér a pihentetés hatására nedvesség-mentes lesz, víztartalma elpárolog, így egy jól szeletelhető, élvezetes kenyérke kerül az asztalra.
Jó szívvel ajánljuk diétázóknak, paleolit életmód híveinek, azoknak, akik szem előtt tartják az egyszerű, de változatos reform táplálkozást, azoknak, akik eddig nem ettek jó ízű vagy jó állagú paleos tojásmentes kenyeret, ezért ebben kompromisszumot kellett kötniük. Fogyaszthatják gyermekek is, mert kiegyensúlyozott összetételű (javasolt 2-3 éves kor fölött a hozzáadott rostok miatt).
Rostban és növényi fehérjében gazdag összetétel, ez lassítja a szénhidrátok felszívódását, hosszan tartó jól-lakottság érzést biztosít és valódi tápanyagokkal lát el. Mérsékelt mennyiségű tápióka tartalma rezisztens keményítő forrást biztosít, mely jótékony hatással lehet a bélflórára.
Hozzáadott adalékoktól, színezékektől, konzerváló szerektől, aromáktól, ízfokozóktól mentes, csak természetes alapanyagok felhasználásával előállított termék.
Gabona-, cukor-, szója-, tejmentes lisztkeverék. Nem tartalmaz továbbá konjac lisztet, élesztőt.
Elkészítési javaslat: Egy kanállal vagy robotgéppel keverd csomómentesre a lisztkeveréket 200 ml hideg vízzel és 20 ml citromlével. Pihentesd a tésztát 20 percig, míg besűrűsödik és kellően ruganyos lesz. Vizes kézzel formázd kedved szerint kenyér, bagett, zsemle alakúra. Kend le magtejjel vagy kókuszzsírral, hogy szép pirosra süljön. Előmelegített 200 fokos sütőben süsd 30 percet, majd további 20 percet 180 fokon. Csak teljesen kihűlve ajánlott szeletelni. Zsemle és kifli esetén a 2. sütési fázis 10 percre rövidül.
A kész kenyér kb. 300-330 g súlyú.
Összetevők: tápióka keményítő, mandulaliszt, szezámliszt, útifűmaghéj liszt, gluténmentes sütőpor, himalaya só, aszkorbinsav
Szezámmagot és dióféléket felhasználó üzemben készült. Száraz, hűvös helyen tartandó. Allergén összetevők lásd vastagon szedve.
Átlagos tápérték 100g lisztkeverékben:
Energia kj: 1341,4
Energia kcal: 323,1
Zsír: 7,2g
amelyből telített zsírsavak: 2,9 g
Szénhidrát:44,7 g
amelyből cukrok: 0,4g
Fehérje: 17,5g
Só: 2,9g
Rost: 11g
Csak természetesen előforduló cukrokat tartalmaz.
Értékelések
Még nincsenek értékelések.