Leírás
A lisztkeverékben többek között megtalálható növényi rost a bambusz rost mely térfogatnövelő hatása révén képes lággyá, omlóssá varázsolni a tésztát, valamint a kész sütemény állaga tartós lesz tőle, azaz másnap sem lesz száraz, mint ez a paleo tésztákra különösen jellemző.
Jelen van még egy fontos alkotóelem a sárga lenmagliszt, mely tápanyag tartalmával és állagjavító hatásával járul hozzá a kalács hagyományos ízvilágához, textúrájához
Elkészítés: 6 db M-es tojást (kb. 55g/db) válassz ketté, a fehérjét csipet sóval verd kemény habbá, a sárgáját 60 g eritrittel (vagy egyéb általad preferált édesítővel a megjelölt eritrit édesítőerejének megfelelően) robotgéppel keverd fehéredésig, majd kanalazz hozzá 6 ek(40g) frissen facsar narancslevet, 6 ek(30g) kókusz olajat és fél narancs reszelt héját. Az így kapott masszához keverd hozzá a lisztkeveréket. A fehérje hab negyedét a sárgája keverékhez keverve lazítsd azt, majd óvatosan, nagy mozdulatokkal keverd hozzá a maradék fehérjét. Az így kapott tészta 3/4-ét töltsd 10×20 cm-es tapadásmentes formába, a visszamaradt tésztához keverj 1 ek kakaót és kanalazd a formába azt is. Süsd 175 fokon 40 percig légkeverésen, majd rácsra borítva 160 fokon további 10 percig.
Összetevők: tápióka keményítő, bambusz rost, kókusz liszt, sárga lenmagliszt, PaleoLét sütőpor (savanyúságot szabályozó anyag: borkősav, térfogatnövelő szer: nátrium hidrogén-karbonát, tápióka keményítő)
Értékelések
Még nincsenek értékelések.