Leírás
Összetevők: Gluténmentes lisztek (kölesliszt, cirokliszt, batáta liszt), keményítő (tápiókaliszt), rost (útifűmaghéjliszt, bambuszrostliszt), térfogatnövelőszer: szódabikarbóna, savanyúságot szabályozó anyag: citromsav.
Recept ötlet:
Szafi Free fonott kalács
Hozzávalók (490 grammos kalácshoz):
250g Szafi Free EXPRESSZ lisztkeverék kelesztés nélküli tésztákhoz
55g por eritrit (vagy porcukor) – nagyon fontos, hogy por állagú legyen
1g himalája só
1g szódabikarbóna
késhegynyi vanília őrlemény
1 citrom héja (kb. 10g)
30g almaecet (vagy frissen facsart citromlé)
260g szobahőmérsékletű víz
ízlés szerint adhatunk hozzá aszalványokat, pl. mazsolát
kenéshez: 10g frissen facsart narancslé
Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt.
2 külön tálba mérjük ki a száraz és a nedves hozzávalókat, majd öntsük őket egybe és addig gyúrjuk, míg el nem válik a kezünktől (2-3 perc).
Összeállítás után 5 percig pihentessük.
Ezután osszuk 4 részre a tésztát, sodorjunk belőle 23 cm-es rudakat, úgy hogy a közepe vastagabb maradjon, a végei pedig egyenletesen vékonyodjanak.
Lazán fonjuk össze.
Sütés előtt kenjük le narancslével.
Előmelegített 180 fokos sütőben, alsó-felső programon 50 percig süssük, majd újra kenjük le és további 15 percig süssük 200 fokon.
Rácson hagyjuk langyosra kihűlni, majd ízlés szerint fogyasszuk.
Értékelések
Még nincsenek értékelések.